Code X-Cape

Escaperooms op locatie

Code X-Cape ontwikkelt escaperooms voor kinderen en volwassenen. Deze kunnen thuis gespeeld worden, maar ook op school, online of buiten als custom made puzzelroute door jouw stad. 

In onze escaperooms staat het plezier voorop. Maar de escaperooms stimuleren daarnaast ook logisch denken, het opbouwen van feitelijke kennis en de basisbeginselen van het coderen. 

De escaperooms van Code X-Cape kunnen helemaal op maat gemaakt worden. Maar je kan ook een van onze escaperooms bestellen die zijn succes al bewezen heeft!     

Gaan jullie met een tijdmachine terug naar:

 • de prehistorie en o.a. muurschilderingen in grotten ontcijferen
   
 • de middeleeuwen en waan jezelf een prins of prinses terwijl je je best doet de kwaadaardige vijanden probeert te ontmaskeren
   
 • de jaren ‘20 waarin je in een art deco-setting een geheimzinnige moord oplost

 

Voor de onder- en bovenbouw hebben we een aantal escape/puzzelscenario's waarbij kinderen sprookjesfiguren helpen om het verhaal tot een goed einde te brengen

 • redden jullie Roodkapje uit de klauwen van de wolf?
   
 • zorgen jullie dat Hans Christiaan Anderssen zijn roeping niet mist?
   
 • verdwalen jullie door een fantasiewereld waarin je op weg naar de terugweg allerlei wonderlijke dieren tegenkomt?
   
 • een geheimzinnige club spionnen moeten het mysterie van het gestolen artifact oplossen. Maar dit is niet zonder gevaar! Wat is er gebeurd met Agent X? Alleen voor hele goede speurneuzen! 

       

Puzzelroutes

Puzzelroutes zijn een fantastische manier om door een stad of gebied te struinen, kinderen vinden het fantastisch om op deze manier een stad te ontdekken en te leren kennen. Zelfs in de stad waar je al jaren woont kan zo enorm leuke 'nieuwe' informatie opdoen.

Gaan we in Leiden op zoek naar de gestolen sleutels, in Woerden terug naar de tijd van de Romeinen, beleven we in Oudewater een avondtuur waarin we op de hielen worden gezeten door de Spaanse inquisitie of gaan we in Gouda op zoek naar het mysterie van de kazen, de kaarsen, e stroopwafels, de chocolade of of...

Laat ons weten waar je vandaan komt en wij bedenken ( samen met jou) een spannend scenario vol opdrachten puzzels en raadsels.

 

Wil je een van onze escaperooms bestellen of heb je een idee voor een eigen custom made escaperoom? 

» Klik hier om contact op te nemen
 

Dabula is een snel en strategisch spel voor 2 personen dat je overal kan spelen, aan de keukentafel, in de trein, in het café, buiten in de zon... Dit spel blijf je spelen!

Help jij mee om Dabula te crowdfunden? 

De pre-launch is begonnen!    

Schrijf je alvast in op Kickstarter, want hoe eerder je erbij bent, hoe meer korting je krijgt.

» Bezoek onze Kickstarter-pagina

 


Spellen op maat

Code-X ontwikkelt ook op maat gemaakte spellen voor uw bedrijf, school, vereniging of organisatie. Heeft uw organisatie een project afgerond en wilt u dat de conclusies en aanbevelingen op een leukere manier bekend worden gemaakt dan alleen in een rapport? Met een spel zorgt u op een leuke ongedwongen manier ervoor dat werknemers bekend raken met een nieuwe werkwijze, met de kernwaarden van de organisatie of ontwikkelingen in uw vakgebied. 

» Neem contact met ons op

 

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al onze spellen en ontwikkelingen? We versturen elke twee maanden een nieuwsbrief met nieuwtjes, tips en informatie over onze programma's en spellen.

» Schrijf je nu in

Code-X - Educational games & Entertainment  •  Woerden  •  info@code-x.nl

Code-X - Educational games & Entertainment
Elbakade 30
3446 BB Woerden
info@code-x.nl

© 2023 Code-X educational games and entertainment | layout and design: De Goudse Wolf