Voor scholen (en bibliotheken)

Voor scholen en bijvoorbeeld bibliotheken maar ook jongerenverenigingen waar behoefte is aan breinkrakende en of educatieve extra's verpakt in een leuk spel hebben we allerlei mogelijkheden.

Codekamer

Codekamer is een lesprogramma waarbij kinderen elkaar programmeren. Zo leren ze op speelse wijze samenwerken, communiceren, plannen, controleren en de basisbeginselen van de belangrijkste programmeercodes. Codekamer is geschikt voor kinderen vanaf groep 1. De kinderen werken met Codekamer dan aan basisvaardigheden die van belang zijn om later te leren programmeren. 

  • Codekamer is een les waarbij kinderen leren tijdens het bewegen
  • Het programma werkt daarom het beste als kinderen de ruimte hebben, zoals in een deel van de gymzaal of in een leeg lokaal
  • Vanaf dat de kinderen kunnen lezen, maken ze op speelse wijze kennis met enkele geschreven programmeercodes.
  • Codekamer kan qua oppervlakte aangepast worden aan de beschikbare ruimte

Erg leuk aan Codekamer is de veelzijdigheid, niet alleen de opdrachten kunnen op de groep afgestemd worden maar ook wat de kinderen in het spel herkennen loopt uiteen van 'Het lijkt wel alsof ik in een game zit!', 'Is dit een escape room?' tot 'Dit is het grootste bordspel dat ik ooit gezien heb en ik ben zelf een pion!'.

Het lopen als een robot vaak inclusief de piepende en knarsende geluiden komt ook elke keer terug en zo zorgen de kinderen zelf automatisch al voor een prachtige beleving waarbij ze zonder er heel bewust mee bezig te zijn heel goed leren luisteren, kijken, lezen, opdrachten opvolgen en vooruit denken. Want als de opdracht is: De leeuw heeft honger, kan jij dat oplossen?' moet je natuurlijk niet met lege handen bij de leeuw aankomen ;-)

 

We hebben nog een mooie primeur. Achter de schermen zijn we druk bezig met een Codekamer in bordspelformaat. De playtests zijn inmiddels gestart, we houden jullie op de hoogte.

Het Codekamer-lesprogramma voor jullie school?

» Neem contact met ons op

 

X-Cape Games voor in de klas

Codex ontwikkelt ook escape games voor in de klas. Dit lijkt op een escaperoom, alleen is het doel niet om uit de klas te ontsnappen, maar om samen een probleem op te lossen. Tijdens het spel werken de kinderen in groepjes samen om codes te kraken en puzzels op te lossen. In de escape games kan ook kennis getoetst worden van de basis- of zaakvakken.

We kunnen allerlei avonturen aanbieden en spreken graag door wat goed bij de school of klas past. Ook kunnen we een nieuw avontuur helemaal toegespits op de school of klas voor u samenstellen.

De moeilijkheidsgraad van de puzzels en problemen kan worden aangepast aan het niveau van de klas. 

We horen graag wat jullie wensen zijn!

Willen jullie dit ook in de klas?

» Neem contact met ons op

 

 

 

Dabula is een snel en strategisch spel voor 2 personen dat je overal kan spelen, aan de keukentafel, in de trein, in het café, buiten in de zon... Dit spel blijf je spelen!

Help jij mee om Dabula te crowdfunden? 

De pre-launch is begonnen!    

Schrijf je alvast in op Kickstarter, want hoe eerder je erbij bent, hoe meer korting je krijgt.

» Bezoek onze Kickstarter-pagina

 


Spellen op maat

Code-X ontwikkelt ook op maat gemaakte spellen voor uw bedrijf, school, vereniging of organisatie. Heeft uw organisatie een project afgerond en wilt u dat de conclusies en aanbevelingen op een leukere manier bekend worden gemaakt dan alleen in een rapport? Met een spel zorgt u op een leuke ongedwongen manier ervoor dat werknemers bekend raken met een nieuwe werkwijze, met de kernwaarden van de organisatie of ontwikkelingen in uw vakgebied. 

» Neem contact met ons op

 

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van al onze spellen en ontwikkelingen? We versturen elke twee maanden een nieuwsbrief met nieuwtjes, tips en informatie over onze programma's en spellen.

» Schrijf je nu in

Code-X - Educational games & Entertainment  •  Woerden  •  info@code-x.nl

Code-X - Educational games & Entertainment
Elbakade 30
3446 BB Woerden
info@code-x.nl

© 2023 Code-X educational games and entertainment | layout and design: De Goudse Wolf